Дженев на осминафинал на силен турнир в Германия



31-07-2019 09:02 | Николай Драганов

Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр.Хасково) се класира за третия кръг на турнира от първа категория на Тенис Европа в Дюрен (Германия).

 

Адрияно Дженев, поставен под номер 1, победи със 7:5, 7:6(4) Яник Келм от Германия. На осминафиналите Дженев ще играе срещу номер 15 в схемата Хуан Прадо Анхело от Боливия. Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) отстъпи с 4:6, 3:6 на Патрик Йозвички от Австрия.

 

Днес Адрияно и Илиян започват участието си в турнира по двойки.

 

Дженев и Радулов са част от отборите до 14 г. на ITF и Тенис Европа. Талантливите българчета ще бъдат част от тимовете до 14 г. за тренировки и турнири от 27 юли до 26 август. Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна и от страна на БФТенис. Това поредно признание за младите ни таланти се случва благодарение на добрата работа на ръководството и цялата Българска федерация по тенис. Участието в тези отбори е изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официални треньори на ITF и Тенис Европа. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam.

 

Адрияно Дженев и Илиян Радулов ще участват на четири турнира в Германия и Белгия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини