У дома и стените помагат - Севастова триумфира в Латвия



29-07-2019 12:37 | Николай Драганов

Първата ракета на Латвия - Анастасия Севастова, поставена под №1 в схемата на първото издание на Baltic Open - турнирът, който се провежда в латвийски крад Юрмала - триумфира с титлата след драматичен обрат срещу Катаржина Кава.


Севастова беше близо да допусне голяма изненада срещу квалификантката от Полша, която започна седмицата под №194 в света, като се намираше на три точки от загубата, но в крайна сметка стигна до четвъртата си титла от WTA след победа с 3:6, 7:5, 6:4.


"Във всеки един мач чувствах голяма отговорност. Всеки мач тук беше финал. Знаех, че ще бъде така - не беше лесно", призна Севастова, която успя да се справи с очакванията на местните фенове. 


"Тя игра добре, така че беше два пъти по-трудно. Но не просто заради факта, че всички очакваха нещо от мен. Винаги всички са го правили. Същевременно няма нужда да доказвам нещо на някого, единствено на себе си. Не знаех какво да очаквам от съперничката, докато моите мачове са в YouTube. Очаквах да започне силно, но тя повтори представянето си и в третия сет. Показах характер, беше трудно, така че беше два пъти по-сладко", обобщи емоциите си Севастова.


За 26-годишната полякиня Кава, това беше първо участие в основната схема на турнир от WTA. Тя водеше със сет и 5:4 във втората част, след което спечели първата точка в подаването на Севастова за 5:5 и се намираше на три точки от крайния успех, но не успя да го извоюва. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини