Басилашвили защити трофея си в Хамбург



28-07-2019 15:57 | Николай Драганов

Николоз Басилашвили триумфира за втора поредна година с титлата от турнира от сериите ATP 500 на червени кортове в Хамбург.
На финала грузинецът се наложи със 7:5, 4:6, 6:3 срещу Андрей Рубльов от Русия.


Преди 12 месеца Басилашвили влезе в основната схема като квалификант от №81 в света, но в неделния следобед срещу Рубльов той записа своята 12-та поредна победа в турнира.


Това беше втори успех от два мача за Басилашвили срещу руснака. 


Трофеят е общо трети във витрината на Басилашвили, като и трите му крайни успеха са в надпревари от категория ATP 500. Освен двете титли в Хамбург, през миналата година той спечели и China Open. 


Световният №16 от Грузия е първият играч, който печели две поредни титли в Хамбург от 2005-та година насам, когато това стори Роджър Федерер.


Победата беше под №20 за Басилашвили през сезона от 36 изиграни мача. На полуфиналите той спаси два мачбола срещу местния любимец и световен №5 Александър Зверев.


Андрей Рубльов също може да бъде доволен от играта си в последните седем дни. През седмицата той успя да постигне втора победа в кариерата си над играч от Топ 10 (Доминик Тийм), както и да се класира на първи финал от тази категория.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини