Топ поставените Агут и Лайович бият в Гщаад



26-07-2019 10:21 | Николай Драганов

Поставеният под №1 в схемата и финалист от миналата година Роберто Баутиста Агут започна с победа участието си на турнира на червени кортове в швейцарския град Гщаад.


Испанецът се наложи над своя млад сънародник Хауме Мунар със 7:6(6), 6:4 в своя първи мач след полуфинала на Уимбълдън, загубен от бъдещия шампион Новак Джокович.


Съперник на Агут в следващия кръг ще бъде петия поставен Жоао Соуса от Португалия. Соуса се наложи с 6:4, 6:4 над квалификанта от Италия Жан Марко Морони. 


Напред продължава и шампионът от Умаг - сърбинът Душан Лайович - който се наложи с 6:4, 6:7(2), 7:6(2) над Денис Истомин от Узбекистан след 2 часа и 23 минути игра. На четвъртфиналите Лайович ще се изправи срещу Пабло Андухар от Испания, надиграл Таро Даниел с 6:1, 3:6, 7:6(2).


Един испански полуфиналист със сигурност ще бъде излъчен в долната част на схемата, където на четвъртфинал един срещу друг излизат втория поставен Алберт Рамос-Виньолас и Роберто Карбайес-Баена. 


Последният четвъртфинал в Гщаад противопоставяне Томас Фабиано и Седрик-Марсел Стебе, победили съответно Лоренцо Сонего и Иржи Весели. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини