Нови победи за България на Европейското в Москва



26-07-2019 08:25 | Николай Драганов

Продължава великолепното представяне на българските тенисисти на Европейското лично първенство за юноши и девойки до 16 г. в руската столица Москва.

 

Пьотр Нестеров (ТК "Черно море Елит", гр.Варна) и Денислава Глушкова (ТК "Дема", гр.София) се класираха за четвъртфиналите на сингъл. За топ 8 се класира и двойката ни при юношите.

 

Пьотр Нестеров се класира за четвъртфиналите при юношите. С великолепна игра Нестеров, поставен под номер 3, елиминира с 6:2, 4:2 и отказване Исак Стромберг от Швеция. За място на полуфиналите Пьотр ще играе срещу Макс Вестпал от Франция.

 

При девойките Денислава Глушкова записа две победи днес и също е четвъртфиналистка. В първата среща Глушкова победи с 6:3, 3:6, 6:3 осмата поставена Альона Фалей от Беларус. На осминафиналите Денислава се наложи с 6:3, 6:4 над деветата в схемата Сабестиана Шилипоти от Швейцария. За място на полуфиналите Глушкова ще играе срещу Джулия Мидендорф от Германия.

 

На двойки при юношите Нестеров и Иван Пенев (ТК "Локо 98", гр.Пловдив) се класираха на четвъртфинал. Българите разгромиха с 6:4, 6:0 черногорците Мило Газивода и Данило Райчевеч. Следващите съперници на Пьотр и Иван са вторите поставени чехи Адам Журажда и Даниел Синаков.

 

При девойките Денислава Глушкова и Лия Каратанчева (ТК "Левски", гр.София) отстъпиха на осминафиналите с 5:7, 2:6 на хърватките Антония Рузич и Сара Светач.

 

Треньор на юношите е Кристиян Илиев, а на девойките Велислав Венински.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини