Лайович дочака първи трофей от ATP



22-07-2019 09:28 | Николай Драганов

29-годишният Душан Лайович спечели първа титла от ATP тура след победа със 7:5, 7:5 над Атила Балаш на финала на турнира от сериите ATP 250 на червени кортове в Умаг.


Лайович играеше своя втори финал през сезона и в кариерата, след като по-рано през тази година достигна до мача за титлата на "Мастърс" турнира в Монте Карло, където загуби от Фабио Фонини.


"Това беше мач, който ще запомня до края на кариерата си. Не мога да съм по-щастлив, че спечелих. Трябваше да работя за всяка една точка, така че съм много изтощен, но и много освободен, че спечелих първата си титла", коментира Лайович след победата.


Преди този турнир той беше ракета №3 на своята родина, но след триумфа се изкачва с 10 места до №26 в света и изпреварва 31-вия Ласло Джере, ставайки втора ракета на Сърбия след световния №1 Новак Джокович. Сърбите имат още двама играчи в Топ 100 - Филип Крайнович (№58) и Миомир Кецманович (№66).


Рекордът на Лайович в ранглистата е №23 и датира от април тази година, когато игра финал в Монте Карло.


Сърбинът вече има 17 победи и 16 загуби през настоящата кампания след успеха си над Балаш, който дойде след 1 час и 50 минути битка.


Доволен от своето представяне може да бъде и унгарецът Балаш, който се беше отказал от тениса преди пет години, а най-доброто му представяне досега в кариерата беше един полуфинал в ATP тура през 2012-та година. Той се изкачва с 66 места до №141 в света, което е рекорд в кариерата му. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини