Първа титла за Николас Хари



Първа титла за Николас Хари
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-07-2019 08:56 | Николай Драганов

23-годишният чилиец Николас Хари триумфира с първа титла от ATP тура в своята кариера.


На финала на турира на червени кортове от сериите ATP 250 в шведския град Бостад, Хари се наложи със 7:6(7), 6:4 над Хуан Игнасио Лондеро от Аржентина.


Финалът в Швеция беше трети за Хари в кариерата му и за първи път той стига до крайния успех. 


"Невероятно е. Наистина съм щастлив. Беше тежък мач, Хуан Игнасио игра страхотно. Имаше много вятър и не можех да играя така добре, както в предишните дни, но титлите трябва да бъдат спечелени както е възможно, така че съм наистина щастлив, че прибрах тази", коментира чилиецът след победата.


От началото на сезона той вече има 19 победи и 15 загуби, след като по пътя към триумфа си победи още Хенри Лааксонен, Михаел Юмер, Жереми Шарди и Федерико Делбонис. 


През февруари Хари отстъпи на Лондеро в Кордоба, а малко след това аржентинецът грабна титлата, която пък засега е негова единствена.


Хари прибира малко над 90 000 евро от наградния фонд и 250 точки, а Лондеро - 49 000 евро и 150 точки. Шампионът от Чили се изкачва благодарение на тях с 26 позиции до №38 в света, което е рекорд за него. С 15 позиции напред отива и Лондеро, който заема №56 - също личен рекорд. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини