Петте най-интригуващи въпроса до края на 2011



19-04-2011 02:13 | Николай Драгиев

1. Може ли Новак Джокович да завърши годината като №1?

 

През 2011 година Ноле няма загуба и е спечелил всичките си 24 мача. Тази серия включва три успеха над Роджър Федерер и два над Рафаел Надал. Джокерът на всичкото отгоре изпревари Федерер от второто място в ранглистата. Имали обаче шанс да стори същото с Надал? С огромното количество точки, които Надал има да защитава до края на сезона, тази вероятност не изглежда малка. Британските букмейкъри обаче дават минимално предимство за Надал да задържи лидерството си. Още една титла от "Големия Шлем" за Джокович обаче може да наклони везните.

 

2. Ще спечели ли Каролина Вожняцки най-накрая титла от "Големия Шлем"?

 

Световната номер 1 сякаш свикна с този въпрос. Ако тя остане на първата позиция в ранглистата (преднината й е значителна) без да спечели някой от четирите големи турнира, то тя ще се наложи да отговаря непрекъснато на подобни питания, докато не го стори. Критиците смятат, че старомодният й, дефанзивен стил няма да й донесе титла от Шлема, особено и при липсата на особена мощ в нейните удари. Без Винъс и Серина Уилямс, а дори Ким Клайстерс, кой друг може да претендира за подобно отличие? Мария Шарапова така и не може да сервира както преди, Вера Звонарьова все още е лабилна психически. Останалите състезателки от топ 10 отдавна не показват нужното ниво.

 

3. Кога ще се завърнат сестрите Уилямс?

 

Мина почти година от момента, в който Винъс и Серина Уилямс играха на турнир различен от тези в "Големия Шлем". След Уимбълдън 2010 двете сестри имат всичко на всичко два турнира - участието на Винъс на US и Australian Open. И двете имат сериозни здравословни проблеми. Всичко това логично повдига въпроса дали ще видим изобщо на един турнир заедно? Въпреки че Серина вече тренира, то не е ясно кога ще я видим в игра. Винъс се готви да участва на "Ролан Гарос", но също няма надежна информация по този въпрос.

 

4. Може ли Надал да бъде победен на клей?

 

Първият от петте турнира на клей за Надал вече бе спечелен тази година - този в Монте Карло. Сега Надал се завръща в Барселона и има амбицията да спечели всичките най-силни състезания на червено в Европа този сезон. Миналата година той пропусна надпреварата в Барселона, където е шампион пет пъти.

 

5. Кой ще поднесе следващата голяма изненада?

 

Преди 11 месеца, Франческа Скиавоне бе поставена под №17 на "Ролан Гарос" и дори не бе считана като най-сериозната надежда в турнира за Италия. Марди Фиш бе №97 в света, а сега за първи път е в топ 10. За Милош Раонич пък не бе чувал никой. Кои обаче ще са играчите, които ще направят такъв пробив през 2011?




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини