Джокович: За съжаление, един трябваше да загуби



14-07-2019 21:56 | Tennis24.bg

Новак Джокович очаквано беше развълнуван след изключителната победа над Роджър Федерер на финала на Уимбълдън. Сърбинът се наложи след тайбрек във финалния пети сет 13:12 (3), а срещата продължи близо 5 часа, като се превърна в най-дългата в историята на турнира.

„Един от най-трудните мачове срещу един от най-великите тенисисти. За съжаление, в такъв тип мачове един от двамата трябва да загуби. Беше нереално да се върна в мача при два мачбола на негов сервис срещу мен. Също така, беше странно да играя и тайбрек при 12:12.

В интерес на истината, аз се надявах да стигна до този тайбрек. Аз съм един от тези, на които Федерер дава надежда, че мога да съм толкова добър на 37 години. Винаги това е бил турнирът за мен, в който да участвам и да спечеля, още от малък. Сбъдната мечта е родителите ми да бъдат тук в този момент“, заяви щастливият Джокович.

За сърбина това е пета титла в турнира и общо 16-а в надпреварите от Големия шлем. Там той изостава само от Роджър Федерер (20) и Рафаел Надал (18).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини