Колумбийски тандем грабна титлата след 5-часов финал



14-07-2019 12:34 | Tennis24.bg

Колумбийците Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара спечелиха титлата на двойки при мъжете от Уимбълдън. На финала те победиха французите Никола Маю и Едуар-Роже Васлен с 6:7 (5), 7:6 (5), 7:6 (6), 6:7 (5), 6:3, за да станат първите южноамериканци с най-ценното отличие в тениса на трева.

Срещата на Централния корт в Лондон се превърна в истинска класика, като продължи 4 часа и 57 минути. В първите три сета на двубоя нямаше нито един пробив, а в четвъртия двата тандема си размениха по един в поредни геймове. Така всяка една от първите 4 части трябваше да се реши след тайбрек, като Маю и Роже-Васлен взеха първата и четвъртата, а Кабал и Фара - втората и третата.  

Точно в края на третия сет дойде и най-спорният момент в мача. При резултат 6:6 точки в тайбрека съдията на стола взе решение в ущърб на французите, което секунди по-късно доведе до това те да загубят сета и до крайно гневна реакция от страна на Маю. Французинът пък бе и уцелен на три пъти с топката в мача и определено бе най-емоционалният играч на корта.

Въпреки негативното развитие, Васлен и Маю успяха да спечелят четвъртия сет и да пратят мача в пети. Там обаче Кабал и Фара бяха по-концентрирани и след два пробива, вторият за 5:3, успяха да затворят мача.

Заради неочаквано дългия финал при мъжете се наложи организаторите да преместят за неделя спора за титлата на двойки при дамите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини