Щастливата шампионка: Коремът ми беше на топка



13-07-2019 17:58 | Tennis24.bg

Симона Халеп трудно сдържаше емоциите си след „вероятна най-голямата победа“ в кариерата ѝ. Румънката надви легендарната американка Серина Уилямс на финала на Уимбълдън с 6:2, 6:2 в мач, който продължи 55 минути. На церемонията след двубоя Халеп призна, че е била притеснена, но се е опитвала да прикрие емоциите и да покаже най-добрия си тенис, както всъщност направи.

"Искам да благодаря на Серина, че с нея споделихме този финал, тя винаги е била голямо вдъхновение за мен. Благодаря на всички, които ме подкрепяха, за мен беше чест, че за първи път в живота си имах възможността да играя пред кралската ложа на Уимбълдън на финала.

Това вероятно беше най-добрият мач в кариерата ми. Може да не ми е личало, но вярвайте ми, че притеснение имаше. Коремът ми беше на топка, но трябва да се абстрахираш от тези неща, няма време за нерви, трябва да си концентриран.

Знаех, че трябва да съм перфектна, за да имам шанс срещу Серина. Изиграх вероятно най-добрия мач в кариерата си и съм горда, че го направих пред всички членове на кралската ложа, това е голямо удоволствие и този момент е истински специален", каза шампионката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини