Надал: Федерер прави най-трудното да изглежда лесно



13-07-2019 13:18 | Николай Драганов

Рафаел Надал допусна поражение в четири сета от Роджър Федерер на Уимбълдън и приключи участието си на полуфиналите. Според испанеца, в този ден просто не е бил по-добрият играч.


"Честно казано, не се чувствах по начина, по който в предишните дни. Когато удрях топката от форхенд, и особено от бекхенд, не бях способен да отворя корта така, както в досегашните мачове. Трябва да го принудиш да сбърка, като го изкараш от позиция", анализира Рафа след поражението от Федерер.


"Може би не удрях топката достатъчно чисто, за да сторя всичко това. Така изпадаш в ситуация, в която той е в комфортната си зона - а това прави нещата много трудни за мен, както и за всеки друг", добави Надал.


Испанецът не спести похвалите си за своя голям съперник, когато победи на полуфиналите на "Ролан Гарос", но в петък Роджър "върна жеста" на Уимбълдън. 


"Той винаги е способен да направи най-сложните неща да изглеждат лесни. Способен е да се движи вътре в корта по-бързо от всеки друг. Поставя съперника под напрежение непрекъснато, защото е способен да вземе топката по-рано от всеки друг. Това е може би най-трудното нещо, а той е способен да го прави толкова добре", посочи Рафа.


Макар да е разочарован, че отново остана в подножието на трета титла от Уимбълдън, Надал заяви, че ще се фокусира върху позитивните неща за него от последните две седмици.


"Днес не е денят, в който ще търся оправдания. Енергията ми беше налице. Играх с правилна енергия и поведение през целия турнир. Днес - също. Роджър изигра страхотен мач - поздравления за него", каза Рафа. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини