Халеп на първи финал на Уимбълдън



11-07-2019 16:45 | Николай Драганов

Симона Халеп се класира за първи път в своята кариера за финалния мач на Уимбълдън. Бившата №1 и шампионка от "Ролан Гарос" се наложи категорично с 6:1, 6:3 над Елина Свитолина в първия женски полуфинал. 


Румънката, която преследва втора титла от Големия шлем, се оказа прекалено бърза и мощна за украинската си съперничка и я победи след 72 минути на корта.


Мачът започна много оспорвано с дълъг гейм, в който Халеп спаси три точки за пробив и в крайна сметка успя да се измъкне. Сценарият беше сходен във втория гейм - много равенства и три точки да пробив, но за разлика от украинката, Халеп се възползва от третия шанс и проби за 2:0. 


Вместо да затвърди, последва странен гейм и пробив на 0 за Свитолина. Това обаче куриозно се оказа последният и гейм в сета. Последваха четири поредни гейма за Халеп с два пробива и преднина от един сет, като за отбелязване е факта, че в последния гейм румънката първо пропусна пет сетбола, а също така спаси и точка за връщане на един от пробивите. 


Втората част беше съвсем различна от първата - сервиращите печелеха лесно подавания си до 3:3, когато Халеп получи първи шанс в сета и веднага го грабна за 4:3, а след това затвърди за 5:3. Сервирайки за оставане в турнира, Свитолина изостана с 15:40, спаси първия мачбол, но при втория мачът свърши в полза на Халеп.


На финала тя ще очаква победителката от мача между Барбора Стрицова и Серина Уилямс. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини