МърИна? СерАнди? Просто ги наречете победители



10-07-2019 08:37 | Николай Драганов

Звездният тандем в схемата на смесени двойки, изграден от двама бивши №1 в света - Анди Мъри и Серина Уилямс - записа втора победа на Уимбълдън.


Носителите на общо 26 титли от Големия шлем демонстрираха отново сериозните си намерения в турнира и се наложиха над 14-тите поставени Фабрис Мартен и Ракел Атауо със 7:5, 6:3.


Мачът продължи 1 час и 37 минути, като макар да са специалисти на двойки, Мартен и Атауо нямаха шанс срещу големите шампиони, включително носители на трофеи от Уимбълдън.


"Мисля, че вече навлизаме в нещата, което е добре. Имахме само няколко мача, но вече напипваме ритъма и започваме да чувстваме играта. Да се надяваме, че ще продължим по този начин", коментира Уилямс след двубоя.


За разлика от Мъри, който още не е готов за завръщане и на единично, Серина излезе за двубоя на смесени двойки около 3 часа след победата си на единично, която е класира на полуфинал. 


"Серина направи прекрасни ретури, особено в края на първия сет и началото на втория. Реализира чисти уинъри през повечето време и улесни моята работа. Като цяло и двамата играхме добре. Тя връщаше много добре и ако продължава така, имаме добър шанс", коментира от своя страна Мъри.


"Страхотно е. За мен в момента всички мачове са добри. Двойките са много добри за реакциите, рефлексите, което много ми помага в последните 4-5 седмици. Когато приключим тук, надявам се в неделя, ще мога да работя повече върху играта на единично", добави той.


Запитан как трябва да се наричаме отбора им, Мъри отвърна: "Серина е шефът, така че - както тя каже. 


"Наричайте ги както искате, поне засега. Скоро можете да ги наричате шампиони", обобщава ситуацията официалния сайт на Уимбълдън. 

 

В трети кръг обаче предстои тежко изпитание за Анди и Серина - поставените под №1 в схемата Бруно Соареш и Никол Мелишар. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини