Мъри вярва, че още може да се бори с най-добрите на единично



08-07-2019 13:33 | Николай Драганов

Бившият №1 в света при мъжете Анди Мъри изрази увереност, че ще осъществи завръщане в големите турнири и на единично, като освен това е оптимист, че ще може да се бори с най-добрите играчи, както преди операцията.


Заедно с Фелисиано Лопес британецът спечели титлата на двойки на турнира в Куинс, а на Уимбълдън отпадна рано заедно с Пиер-Юг Ербер, но продължава в схемата на смесени двойки, където си партнира със Серина Уилямс.


"Защо не?", отвърна Мъри на въпроси дали чувства, че все още може да побеждава най-добрите играчи на единично от миналото и тези на бъдещето. "Ако някой може да ми даде причина защо да не мога да се състезавам с тях отново, ще я чу, но досега не съм получил такава", добави британецът.


Последният мач на Мъри на сингъл беше загубата от Роберто Баутиста Агут на Australian Open през януари. Преди двубоя той заяви, че е възможно това да бъде последният му мач, тъй като му предстои тежка операция, която има за цел не да спаси спортната му кариера, а изобщо животът му без болка. Последва обаче завръщане в схемите на двойки, а Мъри не крие, че гледа напред с желание да се завърне и на единично.


"Ако физически успея да се завърна на добро ниво, моят тенис все още е добър. Сигурен съм, че технически ще мога да се съревновавам с останалите момчета. Не мисля, че играта е станала кой знае колко различна, че да не мога да се завърна. Повечото от същите момчета са тук отново", добави той.


Анди коментира и разликата в играта на двойки и на единично. "Просто са различни. На сингъл има много повече самоанализ. Всичко е твоя отговорност. Хубавото при двойките е, че когато печелиш, печелиш заедно с някой друг и това е приятно. Когато с Фели спечелихме Куинс се прегърнахме, вечеряхме заедно и така нататък. На единично в края на мача си сам. Това е голямата разлика. В Куинс, например, спечелихме на края на финала благодарение на Фели. Той игра брилянтно на края на мача. Така че е трудно да прецениш колко отговорен си бил ти. Не съм свикнал особено с това", анализира Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини