Джокович: Младите са тук, готови да скалпират



06-07-2019 12:06 | Николай Драганов

Най-високопоставеният играч, който може да срещне Новак Джокович преди финала, е №15 в схемата Милош Раонич, след като горната половина беше "опразнена" от отпаданията на Александър Зверев и Стефанос Циципас още на старта, а след това турнира напусна и миналогодишния финалист Кевин Андерсън.


Но шампионът от миналата година получи добър урок, че това не трябва да го успокоява - 22-годишният Хуберт Хуркаш от Полша успя да му вземе сет в техния двубой от трети кръг, завършил в крайна сметка при резултат 7:5, 6:7(5), 6:1, 6:4 за сърбина. 


"Имаше доста поставени играчи, които отпаднаха още в първите кръгове. Това е така, защото тези турнири са най-големите и на тях винаги се стараеш да покажеш най-добрата си игра. По-ниско ранкираните играчи гледат на тези турнири като на възможност да направят впечатление, да "вземат скалпа" на някой от топ играчите като го победят. Това се случва", коментира Джокович, който все пак се размина със "скалпирането". 


"Предстоят ми два дни почивка и участие във финалата 16-тица в понеделник. Достатъчно време да се подготвя, да поработя върху определени неща, които може би не работеха достатъчно добре днес", добави Ноле.


Сърбинът не пропусна да поздрави своя съперник. "Уважение към него, игра добре. Притисна ме. Сервираше добре. Атакуваше топката от средата на корта. Даде всичко от себе си и изигра мач на страхотно ниво. Аз трябваше да се възползвам по-добре от възможностите си във втория сет. Не се справих добре с втория му сервис. Показах нерешителност в играта, което не беше така в първите мачове. Но мисля, че третия сет беше отличен. Четвъртият, също така, беше стабилен. Много съм доволен от начина, по който завърших мача", обобщи Джокович. 


Следващият съперник на 15-кратния шампион от Големия шлем е друг младок - французинът Юго Умбер, който надви в три сета Феликс Оже-Алиасим и за първи път ще играе в четвърти кръг на турнир от Шлема. 

 

За него сърбинът също се изказа ласкаво и го определи като един от лидерите на новото поколение заедно с Хуркаш и Оже-Алиасим. "Мощен сервис, много експлозивен, много динамичен играч. Висок е, притежава отлична игра от дъното на корта. Плосък бекхенд, много стабилен. Може да играе всичко, той е комплексен играч. Притежава отличен слайд сервис и го използва добре. Използва и височината си. Има добра техника", анализира Ноле. 


"Страхотно е. Мисля, че за тениса е страхотно да има тези млади играчи, които се справят толкова добре, показват качества, но също така и отдаденост, увереност, че са готови да играят на голямата сцена срещу най-добрите в света", завърши световният №1. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини