В Сливен организират тенис турнир за деца



18-04-2011 10:08 | Станко Димов

Първите в страната професионални детски тенис турнири организира машиностроителния завод „Динамо Сливен”. От 6 до 11 юни в Сливен първенството ще си оспорват деца до 12-годишна възраст, а от 12 до 17 септември кортовете ще очакват младите ни тенис надежди на възраст до 14 години.

 

Наградният фонд, осигурен от предприятието за всеки от турнирите е от по 5 000 лева. Спечелилите ще получат ваучери за магазин за спортни стоки HEAD.

 

Организаторът на състезанията вече изпраща заявки за участие на тенис клубовете в страната и уведомяват, че в Професионалните тенис турнири „Динамо” могат да се включат всички желаещи деца, стига да са картотекирани и да отговарят на изискванията за възраст.

 

Тенис турнирите за деца в Сливен са част от мащабната социална политика на „Динамо Сливен” в подкрепа на важни за региона спортни мероприятия. През миналата година заводът пое част от финансирането на едно от най-престижните автомобилни състезания на стария континент и кръг от Шампионата на Европа – „Рали Сливен” и така направи възможно провеждането му. 

В момента „Динамо Сливен” е един от водещите световни производители в сферата на електромашиностроенето. Структуроопределящ за сливенски регион, той е сред най-добре работещите промишлени предприятия в страната.

 

Компанията има амбиция паралелно с икономическите постижения да развие и спортната си активност, като разширява кръга от спортни, социални и културни инициативи.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини