Кириос: Той има много пари, исках да го ударя, няма да се извиня



05-07-2019 09:43 | Николай Драганов

Скандалният австралиец Ник Кириос не пропусна да се забърка в скандал по време на мача с Рафаел Надал и след него. По време на двубоя той се опита да нацели в тялото с топката Рафаел Надал при едно разиграване, а след мача не само призна, че това не е било случайно, но дори обяви, че няма да се извини.


"За какво да се извинявам? Спечелих точката. Това исках, опитах да го нацеля", призна чистосърдечно Кириос. 


И "анализира" защо според него това не е проблем: "Пичът има... колко титли от Шлема? Колко пари в сметката в банката? Може да поеме един удар с топка в тялото".


Самият Надал коментира, че подобни удари са опасни - не толкова за него, колкото за съдията на линията или за публиката. "Когато удариш топката така, не знаеш къде ще отиде. Знам, че той е талантлив играч, но аз също съм професионалист. Знам, че когато удариш така топката, тя може да отиде навсякъде". 


Това не беше единственият казус, който отиваше отвъд спортно-техническото съперничеството на корта по време не двубоя. Още по време на мача и след него Кириос атакуваше съдията на стола, че допуска Надал да губи твърде много време между точките.


Той описа съдията като "позор" по време на мача и не смекчи тона след мача. "Съдията днес беше ужасен. Наистина ужасен. Правилото е да се играе според скоростта на сервиращия. Защо всеки път трябва да чакам Рафа да влезе в своя ритъм? Мисля, че начинът, по който се справяше с мача, беше лош", коментира Кириос. 


Австралиецът все пак демонстрира уважение към спортните качества на съперника си. "Най-много уважавам неговия фокус върху играта. Неговата способност да играе за всяка една точка. Не дава нито една точка просто така. Аз много трудно играя всяка точка с еднаква рутина. Също така - неговите първи удари. Първият сервис и първия форхенд, са може би най-добрите първи два удара, освен Федерер. Тази способност всеки път да го показваш, ден след ден, специално е. Не е лесно", каза Кириос. 


"Знам на какво съм способен. Просто зависи. Аз съм страхотен тенисист. Има много неща, които трябва да подобря, за да показвам това ниво, което показват Рафа, Новак и Роджър толкова време. Просто зависи от това колко силно го искам", добави той относно собственото си представяне. И подчерта, че на корта е бил срещу един от най-добрите в играта, но е имал всички шансове да го победи.

 

"Много съм уверен, когато съм на корта. Може би има някои неща, които мога да направя по-добре. Харесвам начина, по който правя нещата", обобщи в типичен стил Кириос. 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини