Макенроу обяви четирима от избраниците си



03-07-2019 19:48 | Tennis24.bg

Кевин Андерсън води отбора на света, менажиран от Джон Макенроу за турнира "Лейвър Къп", който ще се проведе през септември в Женева.

Останалите тенисисти са Джон Иснър, както и канадците Милош Раонич и Денис Шаповалов. Те ще трябва да се преборят с отбора на Европа в тридневен турнир, който вече влезе в официалния календар на АТP след успеха в първите две издания през 2017 и 2018 година, съответно в Прага и Чикаго.

Турнирът носи името на австралийската легенда Род Лейвър, който е спечелил 11 титли от “Големия шлем” между 1960 и 1969 година. През миналата година всички билети бяха продадени предварително, след като се разбра, че за отбора на Европа ще играят гигантите Новак Джокович и Роджър Федерер. Логично с тяхното участие тимът им спечели с 13-8.

Макенроу, седемкратен шампион в турнирите от Големия шлем, е капитан на отбора на Останалия свят, докато капитан на Европа ще бъде неговият голям противник Бьорн Борг - 11 пъти шампион в Шлема.

Отборът на Европа спечели първите две издания, а сега третото е планирано за периода 20-22 септември. Европейците ще бъдат представяни от Рафаел Надал, Роджър Федерер, Доминик Тийм, Александър Зверев и Фабио Фонини.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини