Надал: Стар съм за вражди, просто ще играя тенис



03-07-2019 11:32 | Николай Драганов

Уимбълдън 2019 започна без особени проблеми за Рафаел Надал - победа с 6:3, 6:1, 6:3 над Юичи Сугита за 2 часа и 1 минута.
"Щастлив съм от победата, това е основното. Това е първият ми официален мач на трева от една година, така че винаги е трудно", коментира испанецът след края на мача.


Рафа започна мача с допуснат пробив, а при 2:0 Сугита дори стигна до три точки за втори пробив в подаването му. 


"В началото беше тежко, не стартирах идеално, но успях да се измъкна от онзи гейм при 0:40 и след това всичко се нареди", каза испанецът. 


Веднага след като спаси три точки за втори пробив и взе подаването си, Рафа на свой ред върна началния пробив, а при 4:3 осъществи втори такъв, който му гарантира успеха в първата част.


"Има доста неща, които трябва да подобря, но това е единствения начин - да спечеля първия мач. Утре предстои нов ден, тренировки, а след това нов мач. Ден след ден, стъпка по стъпка. Надявам се, че ще бъда готов", в типичен скромен стил коментира ситуацията си Надал.


Относно следващия си съперник - лошото момче на австралийския тенис Ник Кириос, с когото си размениха негативни коментари - Рафа отказа да влиза в словесна престрелка. Кириос обяви, че Надал "не може да губи", а испанецът го критикува, че "не уважава публиката, съперника и себе си".


"Прекалено стар съм за тези неща, от твърде много години съм в тура. Вярвам в онова, което съм казал, но това е всичко. Не съм човек, който ще бъде във вражда с някого. Тук съм, за да се наслаждавам на играта, която обичам, по възможно най-добрия начин. Радвам се на възможността да бъда в игра на това великолепно място и да се насладя на хубав мач", коментира той.


Относно качествата на съперника си, Надал все пак добави: "Той е един от най-големите таланти. Много опасен играч, когато иска да играе тенис. Обичайно го прави, когато е срещу големите имена. Ще се боря за успеха, това е много труден мач за втори кръг". 

 

От своя страна Кириос не пропусна да подметне коментар в свой стил, като каза, че едва ли ще седне да пие бира с Надал, но обяви, че няма търпение да излезе за двубоя и ще сбърка, ако не подходи сериозно. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини