Серина потегли успешно, Шарапова се контузи и отпадна



03-07-2019 09:22 | Николай Драганов

Носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс започна с побета тазгодишното си участие на Уимбълдън. Американката се наложи с 6:2, 7:5 над квалификантката Джулия Гато-Монтиконе за 79 минути игра.


Седемкратната шампионка от Откритото първенство на Великобритания не изглеждаше да се движи по най-добрия възможен начин, оставяйки съмнения, че контузията и в коляното, която я тормози от март, все още е фактор. Но след края на мача Серина отрече това.


"Чувствах се по най-добрия начин от февруари насам. Съперничката ми не се отказа в нито един момент и това е добре за мен, защото не съм изиграла много мачове този сезон. Чувствам се добре, че мога да вървя. Добре съм. Всичко е наред", каза Уилямс.


Тя реализира 7 срещу 2 аса и допусна 2 двойни грешки. Общият брой на уинърите ѝ беше 27, а на непредвизвиканите грешки - 23. 
Нейната съперничка дебютира на централния корт на 31-годишна възраст, а за последно беше срещала играч от Топ 20 преди шест години. Тя се намира под №161 в света. 


В следващия кръг Уилямс ще се изправи срещу световната №133 - 18-годишната Кая Юван от Словения, която поднесе една от изненадите, като отстрани Кристина Плишкова след 6:4, 2:6, 6:4. 

 

Същевременно още на старта Уимбълдън 2019 приключи за други две фаворитки и бивши шампионки в турнира - Мария Шарапова и Гарбине Мугуруса.


Рускинята взе първия сет срещу французойката Полин Парментие с 6:4, а във втория водеше с пробив преднина и сервираше за мача при 5:3, но не допусна обрат, загуби тайбрека, а при 0:5 в третия сет прекрати двубоя заради травма.


Шампионката от 2017-та година Мугуруса пък отстъпи на старта на Беатрис Хадад Мая от Бразилия след 4:6, 4:6 в отделните части. 


Така две от скритите фаворитки в тази убийствена четвъртин на схемата вече са аут от турнира. Парментие ще се изправи срещу Карла Суарес Наваро във втори кръг, а в трети я очаква потенциален сблъсък с шампионката Ангелик Кербер. Хадад Мая пък ще се изправи срещу 182-рата в света британка Хариет Дарт, а при победа я чака евентуален мач със световната №1 Ашли Барти. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини