Зверев: Увереността ми е под нулата



02-07-2019 09:28 | Николай Драганов

Световният №5 Александър Зверев за първи път в кариерата си загуби в първи кръг на Уимбълдън. Въпреки това той описа загубата си от чешкия квалификант Иржи Весели с 4:6, 6:3, 6:2, 7:5 като "обичайна". 


"Едно или две неща не тръгнаха по моя начин и всичко някак се разпадна. Нещо като обичаен мач от Големия шлем за мен", коментира Зверев след поражението.


Носителят на три "Мастърс" титли достигна втория си четвъртфинал в Големия шлем преди месец на "Ролан Гарос", но призна, че изпитва голяма доза неувереност.


"Определено нямам голяма увереност в момента. Когато стигна до важен момент - имах... колко - пет, шест точки за пробив само в четвъртия сет? Не мога да се възползвам от нито една от тях. Водех при 0:40, 15:40. Аз допускам една точка за пробив и той веднага я реализира, защото аз пропуснах лесно воле", коментира Зверев относно мачпойнта в края на четвъртия сет.


"Не загубих този мач на тенис. Просто моята увереност е под нулата в момента", призна Саша, за кого най-доброто представяне си остава преди две години, когато загуби в четвърти кръг от Милош Раонич.


"Нека бъдем реалисти - тревата не е любимата ми настилка, ако погледнем назад. Дори да имам добър жребий, Уимбълдън винаги е много труден за мен. Особено ако играя срещу някой като Весели в първи кръг, който сервира много добре, а мисля че днес и ретурите му бяха прекрасни. Никога не е лесно", обобщи германецът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини