Сонего спаси мачбол и грабна първи трофей



Сонего спаси мачбол и грабна първи трофей
Свързани новини
Свързани турнири
Тагове
30-06-2019 09:16 | Николай Драганов

Лоренцо Сонего пристигна в Анталия в серия от шест поредни загуби в основната схема на турнири от ATP и без победа на трева в кариерата си. Седмица по-късно, 24-годишният италианец вече има във витрината си трофей от ATP тура.


Световният №75 спечели надпреварата от сериите ATP 250, която се провежда на трева в турския курорт. Той се наложи драматично с 6:7(5), 7:6(5), 6:1 над Миомир Кецманович, като по пътя към победата спаси мачбол. 


През седмицата в Анталия италианецът успя най-добре да се приспособи към тежките условия и високите температури, като последователно победи поставени играчи като шампионът от Хертогенбош Адриан Манарино и Пабло Кареньо Буста, като мачът с испанеца дори трябваше да довършван по-рано през деня в събота, когато се игра и финалът.


"Това е първата ми титла и съм много щастлив заради своето семейство, заради треньора, заради всички, които ме подкрепят. Много харесвам да играя на трева, забавно е и съм готов за Уимбълдън. Добър шанс е за мен, защото се чувствам добре и ще опитам да дам всичко от себе си", коментира Сонего.


На финала в Анталия Кецманович също преследваше първа титла в кариерата си. Той не успя да я постигне, като най-вече трябва да съжалява, че при резултат 1:0 сета и 5:4 в негова полза имаше мачбол при 30:40, докато Сонего сервираше. Мощен първи сервис обаче спаси италианеца и даде началото на неговия обрат. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини