Федерер: Чувствам се млад отново



24-06-2019 16:39 | Станко Димов

Малко след победата над Давид Гофен на финала на турнира в Хале, Роджър Федерер използва профила си в социалните мрежи и написа: „Добре е отново да си на 10“, визирайки както рекордната титла №10 от Хале, така и предстоящия 10-и рожден ден на близначките му Майла и Чарлийн, които са рожденички следващия месец.  

„Аз навърших 10 преди тях. Те ще го направят на 10 юли“, каза Федерер на пресконференцията след успеха и разсмя представителите на медиите.

„Отново се чувствам млад. По време на полета за нас утре и вероятно след като се събудя вероятно отново ще се чувствам стар, но засега съм млад“.

Федерер е на 37, но далеч не играе като за тази възраст. В Хале той за първи път спечели трофея от един турнир 10 пъти, като вече има 3 титли през годината и общо 102 в кариерата си.

„Определено чувството е много приятно. Когато получих мачбол изобщо не бях нервен, напротив. Знаех, че играя добре и не се притесних и за миг. След последната точка се почувствах щастлив“.

За Федерер обаче не беше толкова лесно през седмицата. Той имаше нужда от 3 сета, за да се справи с бившия №5 в ранглистата Жо-Вилфред Цонга във втория кръг, след това загуби сет и от Роберто Баутиста Агут на четвъртфиналите. В последните два двубоя обаче Маестрото показа майсторство и класа.  

„Това е специален момент в моята кариера – за първи път печеля един турнир 10 пъти. Страхотно е, тук съм участвал толкова много. Всъщност, това е най-успешният ми турнир изобщо.

Уимбълдън? Първо искам да се насладя на победата в Хале. Искам да си взема няколко дни почивка. Ще разговарям с отбора м и и ще видим те какво ще ме посъветват. В повечето случаи, когато играя добре тук, постигам добри резултати и на Уимбълдън след това“, каза още швейцарецът.

Федерер ще бъде поставен под №2 на Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини