Лопес спечели лондонската битка на поколенията с Оже-Алиасим



22-06-2019 22:13 | Николай Драганов

37-годишният Фелисиано Лопес ще играе финал в турнира от сериите ATP 500 в Куинс. Испанецът ще участва в дуел за титлата за трети пъти в своята кариера, след като спечели "битката на поколенията" срещу 18-годишния Феликс Оже-Алиасим.


Лопес се наложи след обрат над 19 години по-младия си съперник - 6:7(3), 6:3, 6:4 в отделните части и ще има възможност да се бори за последната титла, която е печелил в кариерата си. Именно в Куинс през 2017-та той игра и последния си към днешната дата финал. Тогава испанецът победи на полуфиналите Григор Димитров, а на финала се справи с Марин Чилич.


Лопес пристигна в Куинс като №113 в ранглистата чрез "уайлдкард" от организаторите, но в неделя ще спори за титлата с друг ветеран в лицето на Жил Симон. Лопес имаше едва три победи в основната схема на турнири от ATP тура през сезона. 


Дуелът с Оже-Алиасим маркира най-голямата възрастова разлика между двама съперници на полуфинал или финал в ATP от 1977-ма година, когато в Хонг Конг 43-годишният Кен Росуел побеждава 23-годишния Пат Дюпре на полуфинал.


Испанецът става и най-възрастният финалист в Куинс в Откритата ера. 

 

От своето представяне в последните седмици може да бъде доволен и младия канадски талант Оже-Алиасим, който на старта победи Григор Димитров, а след това се справи още с Ник Кириос и Стефанос Циципас. Малко преди това той достигна и до финал на турнира в Щутгарт, като общо досега в сезона на трева има 6 победи и 2 загуби. 


Алиасим се намира на рекордната за себе си 21-ва позиция в света, а от понеделник ще направи пробив в Топ 20. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини