Завърши вторият турнир от веригата 17 плюс21-06-2019 10:36 | Tennis24.bg

През почивните дни на кортовете на "СК ДЕМА" се проведе и вторият турнир от силната национална тенис верига 17+. По традиция турнирите включват игри поединично и на двойки като се провеждат в два поредни дни, но този турнир се изигра само в един ден, а форматът беше само по двойки.
Мачовете се играха в групи на принципа "всеки срещу всеки" като първите две двойки от всяка група излизат на директна елиминация едни срещу други, като първите от едната група, играят срещу вторите от другата.

Със златните медали се окичиха Владислав Моленда и Руси Гюров. В интересен мач на финала те се справиха със силната двойка - Петър Трендафилов и Мартин Томов с резултат 5/4 (5), 4/1. По време на всичките мачове Гюров и Моленда показаха много борба, екипна игра, отлични рефлекси и желание за победа. От 2018-та година насам това бе и 3-ти турнир, който тази двойка печели.

За да стигнат до финалите двойката Трендафилов/Томов с тайбрек успяха да победят Георги Мирчев и Владислав Каражов с 7/6 (3). В горната част на схемата двойката Гюров/Моленда бяха по-убедителни и победиха Валентин Иванов и Калин Кънчев с резултат 6/3.

За призьорите домакините бяха организирали стилни купи и предметни награди, а за всеки участник имаше и награди от партньорите на лигата.
Следващият турнир ще включва отново игри и поединично и по двойки и ще се проведе на кортовете на ТК "Хепи Уин" на ст. Славия от 31-ви август до 1-ви септември.


Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Турнир: ATP World Tour Finals
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Зала
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини