Анди Мъри се завърна с победа



21-06-2019 08:18 | Николай Драганов

Бившият №1 в света Анди Мъри завърши с победа първия си официален мач от Australian Open насам.


Британецът избра да се завърне на корта на турнира на трева в Куинс, но не в схемата на сингъл, а в тази на двойки в партньорство с Фелисиано Лопес.


Тандемът Мъри/Лопес постигна престижна победа на старта срещу поставените под №1 в схемата колумбийци Хуан Себастиан Кабал и Робер Фара след 7:6(5), 6:3 в отделните части.


"Очаквах да се насладя на двубоя, защото си бях казал, че именно това ще направя, независимо какъв е резултатът. Насладих се, макар движението ми по корта да не беше перфектно, но нямах болка. Мисля, че ще продължа да прогресирам", коментира Мъри.


В началото на година, часове преди първия си мач в Мелбърн срещу Роберто Баутиста Агут, британецът даде емоционална пресконференция, на която заяви, че му предстои тежка операция, голямата цел на която не е завръщането на корта, а животът без болка изобщо.


Мъри не беше сигурен дали някога изобщо ще може отново да играе и дали Australian Open 2019 няма да бъде последният му турнир в кариерата. Той все пак изрази желание, ако слага край на кариерата си, това да се случи на Уимбълдън. 


Вчера Мъри съобщи, че ще участва в схемата на двойки на Уимбълдън, като най-вероятно неговият партньор ще бъде Пиер-Юг Ербер от Франция. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини