Зверев с първа победа на трева през сезона



18-06-2019 10:12 | Николай Драганов

Световният №5 Александър Зверев записа първа победа на трева през годината, след като се наложи с 6:4, 7:5 над Робин Хаасе на старта на турнира в Хале. Германецът взе участие и в надпреварата в Щутгарт преди седмица, но отстъпи в първия си мач на своя сънародник Дъстин Браун. 


Първият му мач в Хале също не премина безпроблемно, като във втората част губеше с 5:2, но успя да се измъкне и в крайна сметка да спечели в два сета. 


"Това е може би един от любимите ми турнири и винаги съм мотивиран тук. През миналата година играх с контузия и загубих в първи кръг, така че този път искам да се представя добре. Надявам се, че това беше добро начало на добър турнир за мен", коментира Зверев, който е финалист в Хале през 2016-та и 2017-та. 


Неговият следващ съперник е американецът Стив Джонсън, който спря серия от три поредни загуби с успех над Филип Колшрайбер с 6:3, 6:3. 


Своя първи мач като представител на Топ 10 спечели в Хале и Карен Хачанов. Руснакът се наложи със 7:6(5), 6:4 Над Миомир Кецманович. 


Хачанов проби в Топ 10 след достигането си до четвъртфинал на "Ролан Гарос", но след това загуби на старта в Щутгарт от бъдещия шампион Матео Беретини.


В следващия кръг Хачанов ще се изправи срещу Ян-Ленард Щруф или Ласло Джере.


Победи на старта в Хале записаха още Раду Албот, Пиер Юг-Ербер и Жоао Соуса, надиграли съответно Матю Ебдън, Гаел Монфис и Хубарт Хуркаш. 

 

Днес участието си в Хале започва и 9-кратния шампион в турнира Роджър Федерер, който през миналата година отстъпи на финала на Борна Чорич. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини