Андерсън се завърна с победа



18-06-2019 09:57 | Николай Драганов

Финалистът от миналогодишния Уимбълдън Кевин Андерсън записа победа в първия си официален мач от март тази година насам. Южноафриканецът се наложи с 4:6, 7:6(5), 6:4 след 2 часа и 21 минути игра над Камерън Нори на старта на турнира на трева в Куинс.


От началото на сезона Андерсън се възстановяше от контузия в лакътя, като е изиграл само три турнира - в Пуна (шампион), Australian Open (втори кръг) и "Мастърс" надпреварата в Маями (четвъртфинал).


203-сантиметровият гигант от Йоханесбург наниза 19 аса и спечели 56 от 60 точки при вкаран първи сервис, за да се наложи над 49-тия в света британец. 


Следващият му съперник ще бъде Жил Симон, който надви британския квалификант Джеймс Уорд след 3:6, 6:3, 7:6(2). 
Победа на старта в Куинс записа още и ветеранът Никола Маю, който тръгна от квалификациите, но в първи кръг надви младата американска звезда Франсис Тиафо след 6:3, 7:6(5). 


Успешно започна защитата на титлата си Марин Чилич, който надви Кристиан Гарин и ще спори за място на четвъртфиналите с Диего Шварцман, а Данийл Медвед победи Фернандо Вердаско и очаква във втори кръг Стан Вавринка или Даниел Еванс. 


Днес в Куинс своето участие започва и Григор Димитров, който излиза след 19:00 часа срещу Феликс Оже-Алиасим от Канада. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини