Матадора срещу Анди Мъри в Монте Карло (видео)



15-04-2011 17:02 | Николай Драгиев

Рафаел Надал без проблеми се класира за полуфинал на "Мастърс 1000" в Монте Карло и се приближи до феноменална седма поредна титла. Испанецът надви с 6:1, 6:3 Иван Любичич за 80 минути и вече чака следващия си опонент - Анди Мъри.

 

Двубоят започна с три поредни пробива, два от тях за Надал. Вторият сякаш пречупи Любичич, тъй като стана след дълъг гейм и той въобще не можа да се противопостави на Надал до края - 1:6.

 

Мъката на Любичич да реализира точките си за пробив продължи и във втория сет. Надал реализира единствената си така и при 5:3 сервираше за мача. Любичич отново стигна до шанс да изравни, но пак последната дума имаше Надал, който не допусна изненада.

В Княжеството Надал продължава без загубен сет. Тримата съперници на Рафа до момента Ярко Ниеминен, Ришар Гаске и Любичич успяха да му вземат едва 14 гейма.

Световният номер 4 Анди Мъри отново не загуби сет и също достигна полуфинал. Шотландецът разби Фредерико Жил с 6:2, 6:1 в четвъртфиналите.

Надал и Мъри са играли общо 13 пъти - 9:4 за световния номер 1 (2-0 на клей). Двубоят е в събота от 16,00 часа българско време.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини