Раонич се завръща, Феликс спаси мачбол



Раонич се завръща, Феликс спаси мачбол
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-06-2019 10:40 | Николай Драганов

Бившият №3 в световната ранглиста Милош Раонич се класира на втори полуфинал през сезона, след като пропусна целия сезон на клей и се завърна на корта на турнира на трева в Щутгарт.

 

Канадецът се наложи с 6:4, 6:4 над Мартон Фучович след 1 час и 13 минути игра и ще се опита за втора поредна година да стигне финал в Щутгарт. Преди 12 месеца той отстъпи в битката за титлата на Роджър Федерер.

 

По-рано през кампанията Раонич стигна до полуфинал на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс, но отстъпи на бъдещия шампион Доминик Тийм. Последната титла в ATP Тура за Милош датира от началото на 2016-та година в Бризбън.


Негов съперник на полуфиналите в Германия ще бъде друг канадец - Феликс Оже-Алиасим. Младият талант надигра представителят на домакините Дъстин Браун в страхотен мач, решен в три тайбрека. По по пътя към крайния успех след 7:6(3), 6:7(2), 7:6(2) Феликс спаси мачбол. 


18-годишният Оже-Алиасим все още чака своя първи трофей от ATP, а в събота срещу Раонич ще направи опит да се класира за трети път през сезона на финал. По-рано той отстъпи в битката за титлата в Лион и Рио де Жанейро. 


Световният №18 Раонич и №21 Оже-Алиасим, които имат разлика от 10 години във възрастта, са се срещали веднъж до този момент в тура - през миналата година в Индиън Уелс, когато до успеха стигна по-опитния от двамата канадци.


Другият полуфинал в тазгодишното издание на ATP 250 турнира в Щутгарт ще противопостави Ян-Ленард Щруф и Матео Беретини. Щруф се наложи с 6:4, 6:4 над Люка Пуй, а Беретини надви с 6:3, 6:3 Денис Кудла. Германецът и италианецът нямат официални мачове в ATP помежду си. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини