Европейският тенис елит се събира на турнир в Добрич



15-04-2011 12:18 | Николай Драгиев

Най-добрите тенисисти на 13 европейски държави ще участват в турнир от календара на ITF за момичета и момчета до 12 години. Надпреварата ще се проведе на тенис клуб „Изида” в Добрич, съобщи "Център спорт".

 

Надпреварата в Добрич е от най-високия ранг за Европа в тази възрастова група. Срещите от основните схеми ще проведат от 2-и до 8-и май. 

 

В основните схеми ще фигурират по 32 състезатели. 24 тенисисти ще попаднат по рейтинг, 4 с „уайлд кард” и 4 от основната схема. 

 

От клуба на домакините съобщиха за "Център спорт", че ще бъдат представени от Габриела Петкова и Вероника Георгиева, като имат още две свободни покани за други състезатели.

 

При момчетата ще разчитат на Денислав Калчев, а свободните карти, с които разполагат, са 3.

 

При момичетата и момчетата България ще бъде представена от най-добрите си ракети. В битката за красивите купи, които домакините ще връчат и за точките от световната ранглиста, при момичетата ще се впуснат Изабел Николаева, Зиновия Ванева, Ивон Михалева, Алина Караджова, Михаела Кафтанова, Дебора Неделчева и Стефани Арсова. 

 

Сред участничките е и дъщерята на шефа на БФС Борислав Михайлов и трикратната ни световна шампионка по художествена гимнастика Елинор Михайлова, която прави изключителен сезон и е №7 в националната ни класация. 

 

Съпернички на родните ни тенисистки ще бъдат водещите ракети на Румъния, Русия, Беларус, Турция, Гърция и Украйна. При момчетата ще ни представят топ играчите Калоян Димитров, Златан Палазов, Михаил Брадинов, Златомир Иванов, Десислав Георгиев, Симон-Антони Иванов, Борис Попов, Христо Динев. 

 

Те ще спорят с тенисисти от Румъния, Беларус, Русия, Израел, Германия, Армения, Сърбия, Турция, Грузия, Сан Марино, Гърция. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини