Тийм предложи на Серина да оформят смесена двойка



12-06-2019 08:35 | Николай Драганов

Двукратният финалист от "Ролан Гарос" Доминик Тийм предложи на Серина Уилямс двубой на смесени двойки в опит да оставят зад гърба си възникналия скандал в Париж. Тогава австриецът реагира с недоумение, когато официални лица го помолиха да напусне залата за пресконференции, за да отстъпи пред американската суперзвезда.


Тя бе току-що отстранена от своята по-млада сънародничка София Кенин и не пожела да изчака австрийския си колега при мъжете. Той обвини 23-кратната шампионка на турнирите от Големия шлем, която отпадна в толкова ранна фаза на надпревара от най-висока категория за първи път в последните пет години, в „липса на спортсменство“ и добави, че би изчакал дори играч при юношите да приключи своята пресконференция.


Но дни след края на турнира австриецът бе далеч по-спокоен и заяви, че вече е забравил за инцидента, преди да предложи на драго сърце двубой на смесени двойки. „Като начин, с който да забравим за ситуацията, мога да играя смесени двойки със Серина на Уимбълдън или US Open“, каза той. 


Тийм бе надигран от Надал в три сета на миналогодишния финал в Париж, но бе по-равностоен на испанския доминатор на червени кортове в първите два сета на тазгодишния сблъсък, който в крайна сметка го пречупи след 6:3, 5:7, 6:1, 6:1. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини