Мъри: Тенисът вече не предопределя живота ми



Мъри: Тенисът вече не предопределя живота ми
Свързани играчи
Тагове
08-06-2019 14:59 | Николай Драганов

Бившият №1 в света Анди Мъри винаги е правел всичко възможно, за да бъде на корта - особено преди операцията на 28 януари тази година. Първи приоритет за шотландеца винаги е бил тенисът. Но вече не. 


"В периодите, в които имах проблеми с контузии, тенисът беше най-важното нещо за мен. Да се завърна на корта беше онова, което можеше да ме направи щастлив", обясни самият той в интервю за Amazon Prime.


"Но след като веднъж се отървах от болката и започнах да се наслаждавам на други неща, да се забавлявам със семейството и приятелите, съм много спокоен относно това дали ще се завърна или не. Ще бъде хубаво, ако успея, но ако не мога да го направя - ще бъда окей и с такъв вариант", коментира британецът.


Засега се предвижда Анди да се завърне на корта в схемата на двойки на турнира в Куинс, където ще си партнира с Фелисиано Лопес. Това трябва да се случи около 2 месеца, след като Мъри започна тренировки с топка отново. Но най-важното за него е, че засега изглежда се е отървал от болката, която е била част не просто от тренировките и мачовете, а от ежедневието му.


"Нещата на този етап вървят много добре. Първите 6-7 седмици бяха много тежки. Беше ми некомфортно. През 8-9 седмица нещата започнаха да се получават по-леко и имах възможност да правя доста неща, които от много, много време не бях правил без болка - като да играя голф или дори да изляза на разходка с кучетата. Сега е хубаво и приятно, а няколко години не беше така", признава той.


Днес животът е различен за Мъри - повече PlayStation и помощ вкъщи, където го очакват две дъщери. "Добре е да съм наоколо, когато трябва да се става в 5 сутринта. Но вероятно през повечето време ме искат по-далеч от къщата", пошегува се Мъри относно трите дами в дома му.


"Ако успея да се завърна корта, ще се опитам да подхождам по-различно - да прекарвам повече време навън из градовете, да ги разглеждам и откривам. Пътуваме до уникални места, някои от най-хубавите градове в света, а често прекарваме почти цялото време в хотела или на корта. Не е това, което може би хората си представят. Но това е нещо, което определено ще променя, ако се завърна. Ще се постарая да се насладя на градовете, които посещавам повече от преди", обеща той.


Последният мач на сингъл на Мъри беше петсетовата драма срещу Роберто Баутиста Агут в първи кръг на Australian Open, която продължи повече от 4 часа. Преди турнира Мъри призна, че е възможно това да бъде последният му турнир в кариерата.


"В Австралия беше много трудно, защото не знаех изобщо как ще се развият нещата за мен. Имах усещането, че може би никога повече няма да играя тенис. Всички играчи ме подкрепиха и това беше прекрасно, защото се случи в тежък момент за мен. Има някои играчи, с които и сега се чувам, за да проверят как съм. 


Ако мачът, който изиграх в Австралия, е бил последният ми - ще бъде невероятен завършек. Беше страхотен мач, брилянтна атмосфера. Може би бил типичен край за мен, защото изпитвах големи трудности", анализира Мъри.


И макар да не е наясно какво точно крие бъдещето, той е най-щастлив, че физическите се чувства много по-добре, отколкото в последните години. "Ако отново се завърна в игра, със сигурност ще имам напълно различна перспектива към нещата, отколкото някога досега. Ще бъде съвсем различно и ще искам да се наслаждавам много повече, а не просто да се концентрирам върху победите и титлите. Винаги преди базирах всичко на това. 


Но сега осъзнах, че не това е най-важното. Отне ми доста години, доста възходи и падения, за да го осъзная. Ще посрещна добре и варианта, при който повече няма да играя тенис", завърши спокойно британецът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини