Надал не остави шанс на Федерер в класика №39



07-06-2019 16:29 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за 12-и път в кариерата си за финала на „Ролан Гарос“. Испанецът се наложи с 3:0 сета над Роджър Федерер, в отделните части 6:3, 6:4, 6:2 и в неделя ще преследва 12-та рекордна титла в турнира.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

Срещата между двамата се проведе при изключително тежки условия на централния корт „Филип Шатрие“, където днес властваше силния вятър над Париж. Въпреки него, испанецът и швейцарецът намериха начин да се аклиматизират и демонстрираха тенис на много високо ниво. След близо два часа и половина обаче победата отиде на сметката на Надал, който с изключение на моменти от втория сет, диктуваше темпото на корта.

Левичарят от Манакор приключи срещата с 33 печеливши удара и едва 19 непредизвикани грешки. При Федерер показателите са 25 уинъра и 34 непредизвикани грешки. С успеха днес Рафа сложи край на серията от 5 последователни загуби от Маестрото. Освен това Надал победите рекордьора по титли от Големия шлем за първи път от Australian Open 2014 насам.

„Днес ситуацията на корта беше необичайна. Топката беше много трудна за контролиране, опитвах се да се аклиматизирам по-добре. ключът към успеха беше вторият сет, в който Федерер поведе с пробив. Знаех, че трябва да го върна, защото ако беше станал резултатът 1:1 сета, тогава мачът можеше да се развие по съвсем различен начин.

И двамата изпитвахме проблеми с вятъра, знаех, че трябва да съм агресивен и да не му позволявам да контролира разиграванията“, коментира Надал след последната точка в срещата.

Вторият финалист в надпреварата ще бъде определен от дуела между Новак Джокович и Доминик Тийм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини