Стан: Заради такива мачове се завърнах



03-06-2019 09:20 | Николай Драганов

Стан Вавринка спечели един от мачовете на турнира, ако не и годината, в четвърти кръг на "Ролан Гарос" срещу Стефанос Циципас.

 

34-годишният швейцарец се наложи със 7:6(6), 5:7, 6:4, 3:6, 8:6 след 5 часа и 9 минути игра в четвъртия най-дълъг мач в историята на турнира.


"Ето това е причината, поради която се завърнах след операцията - защото обичам насладата да играя пред тези хора, в най-големите турнири на света. Днес беше специален ден", коментира Вавринка след успеха си.


"Никога не бях ставал част от такава атмосфера тук на "Сюзан Ленглен" в Париж. Винаги съм получавал подкрепа, но днес беше наистина специално, мачът беше невероятен - пет часа, пет сета. Публиката остана с нас през цялото време", добави той.


Негов съперник във финалната осмица ще бъде сънародникът му и добър приятел Роджър Федерер. Двамата имат 25 мача един срещу друг, като Федерер води с 22:3 победи. Но и трите успеха на Вавринка са на клей, а една от тях - именно на "Ролан Гарос" през 2015-та година на същата четвъртфинална фаза.


"Не съм го побеждавал много пъти в кариерата си, но веднъж съм го правил тук", припомни си Стан, който в предишния кръг отстрани Григор Димитров след три спечелени тайбрека, като в последния от тях губеше с 2:6 точки. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини