Състезатели от 19 страни на Европейското по плажен тенис в България29-05-2019 16:02 | Tennis24.bg

Състезатели от 19 страни ще вземат участие в Европейското първенство по плажен тенис в България. Престижната надпревара ще се проведе през първата седмица на месец септември в комплекс Therma Village в Кранево. У нас пристигат тенисисти от Италия, Русия, Сан Марино, Испания, Франция, Австрия, Кипър, Чехия, Естония, Германия, Англия, Гърция, Унгария, Израел, Латвия, Холандия, Полша и Португалия.

На 9 юни (неделя) от 9 часа на Sofia Beach в Панчарево ще се проведе квалификационен турнир за излъчване на две български двойки при мъжете и жените, които ще добият право на участие на Европейското първенство през септември. Заявки за участие в квалификационния турнир се приемат на office@bgtennis.bg до 6 юни.

Като домакин на Европейското първенство България получава право и на трета двойка при мъжете и жените, като те ще бъдат обявени впоследствие и ще участват с "уайлд кард".

Страната ни ще е домакин на Европейско първенство по плажен тенис за четвърти път. За първи път Европейското първенство по плажен тенис се разделя на две събития: формат за юноши и девойки в две възрастови групи - до 14 и до 18 г., който ще се проведе от 2 до 4 септември, и първенството за мъже и жени, което ще се състои от 5 до 8 септември.

В Европейското първенство ще вземат участие актуалните световни и европейски шампиони.


Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини