Григор се надява да остане на корта още едно десетилетие



28-05-2019 09:48 | Tennis24.bg

Григор Димитров изрази надежда, че ще остане на корта поне още едно десетилетие. В неделя 28-годишният тенисист постигна труден успех с 3:2 сета над Янко Типсаревич и се класира за втория кръг на „Ролан Гарос“, където го очаква Марин Чилич.

„Изключително съм благодарен за всичко, през което съм преминал. И със сигурност ще има още много в бъдеще. Надявам се, че имам още поне десет години на корта, още много неща ще ми се случат през тях, така че нямам търпение. Надявам се, че най-доброто предстои“, коментира Димитров на официалната си пресконференция след старта на „Ролан Гарос“.

„Имах много важни моменти през този сезон, определящи. Но не бих променил много, защото се чувствам късметлия да имам правилните хора до себе си. Събрах огромно количество опит, както на корта, така и извън него. Не допускам някого до себе си току-така.

Има толкова много зад един тенисист. Хората ни виждат само на корта, но ми се иска някой ден да надникнат и от другата страна и аз да бъда човекът, който ще им помогне за това. Всеки важен момент, пред който преминавам, ме кара да си кажа: "Ето това ще е една хубава глава в моята книга някой ден". И искам хората да я прочетат", заяви Григор.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини