Матс Виландер едва избегнал смъртта над Локърби



13-04-2011 20:01 | Николай Драгиев

Бившият номер 1 в света Матс Виландер призна, че през 1988 година е бил на прага на смъртта, но е оцелял благодарение на своя късмет. Виландер е трябвало да отлети за Ню Йорк, където да му бъде направена инжекция с кортизон.

 

"Трябваше да ми поставят тази инжекция, но аз се уплаших. Малко по-късно моят проблемът с врата, който имах, се оправи от само себе си," разказа Виландер.

 

Именно поради тази причина той отменя своя полет до Ню Йорк. Въпросният самолет обаче е поразен от терористичен акт - бомба убива всичките над 250 души, както и 11 при падането над Локърби, Шотландия.

 

"Никога не може да знаеш какво те очаква зад ъгъла. Ситуацията е подобна на това да срещнеш жената на своя живот - става случайно. Аз все още съм тук и наистина съжалявам за тези, които не са между живите," заяви още Виландер.

 

Друго нещо, което Виландер не може да си обясни е през същата 1988 година. Тогава той печели три титли от "Големия Шлем". Година по-късно през 1989 той дори не стига финал на нито един от четирите турнира.

 

"Това бе страхотна година, работих здраво и имах късмет. Година по-късно чувствах, че съм още по-добър, по-силен и с повече увереност, а не стигнах дори финал," допълва той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини