Любичич спря Цонга в супер сблъсък



12-04-2011 17:48 | Станко Димов

Поставеният под номер 12 в основната схема Жо-Вилфред Цонга напусна турнира в Монте Карло. В мач от втори кръг, французинът претърпя загуба с 6:7, 4:6 от Иван Любичич, като по този начин затвърди колебливата форма, която показва от началото на годината.


В началото мачът далеч не вещаеше подобен край. Двамата се вкопчиха в сериозна битка, която изглеждаше, че се развива повече по вкуса на французина. При 5:4 в своя полза Цонга имаше началния си удар на разположение, за да затвори сета. Уви, това не се случи, като опитният Любичич доведе нещата до тайбрек.

 

Там хърватинът бе по-концентриран и заслужено поведе в резултата. През втората част битката продължи да бъде повече от равностойна, но все пак Любичич, който сякаш бе по-свеж, се оказа краен победител.


В следващия трети кръг хърватинът ще премери сили с Томаш Бердих (Чехия), който загуби едва 5 гейма в мача си с Оливие Рохус (Белгия).


В друга, не по-малко драматична среща, италианецът Фабио Фонини осъществи пълен обрат в мача си с Кевин Андерсън – 3:6, 6:2, 6:2. В следващия кръг Фонини ще се изправи срещу Виктор Троицки (Сърбия).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини