Федерер измъкна победата под носа на Чорич



16-05-2019 21:09 | Николай Драганов

Роджър Федерер постигна втора победа в един ден на "Мастърс" турнира в Рим. 


Швейцарецът се промъкна през иглени уши в двубоя си от трети кръг срещу Борна Чорич, като успя да осъществи голям обрат - 2:6, 6:4, 7:6(7).


Драмата беше още по-голяма в заключителния тайбрек на третата част, тъй като Чорич водеше с 5:2 точки и пропиля два мачбола. 


Това беше четвърта победа за Федерер от шест мача срещу хърватина. Чорич постигна два успеха през миналата година и изравни до 2:2, но през този сезон швейцарецът вече записа два поредни успеха - днес в Рим и в Дубай в началото на сезона.


Това беше втори за мач за деня за Федерер, който по-рано днес, заради отлагане от вчера, се наложи с 2:0 над Жоао Соуса. 


Чорич от своя страна беше един от едва четиримата играчи, които успяха да достигнат до трети кръг преди над Рим вчера да завали, така че днес излезе само за 1 мач.


За място в Топ 4 Маестрото ще спори с победителя от мача между Стефанос Циципас и Фабио Фонини, които ще изиграят втория си мач за деня по-късно днес, след като и двамата, подобно на Федерер, не успяха да играят вчера. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини