Федерер: Да загубиш, след като си имал мачбол, е най-лошо



11-05-2019 13:55 | Станко Димов

Роджър Федерер изигра в Мадрид първия си турнир на клей от 3 години насам. Швейцарецът записа две победи и отпадна на четвъртфиналите по драматичен начин, пропускайки два мачбола в двубоя си срещу Доминик Тийм. Рекордьорът по титли от Големия шлем обаче е доволен от формата си на червени кортове.

„Чувствам се много добре, що се касае за играта ми“, коментира Федерер след поражението от Тийм с 6:3, 6:7 (11), 4:6.

„Изиграх няколко добри двубоя тук, особено последните два (срещу Монфис и Тийм). Първият (срещу Гаске) беше за да вляза в час. Определено срещу Гаел и Доминик е много трудно да се изправиш на клей, бяха страхотни битки. В момента се чувствам добре на тази настилка“.

В четвъртък швейцарецът записа своята победа №1200 в тура, спасявайки два мачбола срещу Монфис, но ден по-късно пропусна два мачбола в тайбрека на втория сет срещу Тийм и отпадна.

„Разбира се, че бях разочарован. Да загубиш, след като си имал мачболи, е най-лошо. Няма как да се чувствам по друг начин. Но, в крайна сметка оставам позитивно настроен. Имах добра седмица. Хората тук няма как да се държат по-мило с мен. Мисля, че играх на добро ниво. Разбира се, че бих искал да се върна отново в турнира, но на този етап не знам дали това ще се случи.“

В заключение Федерер сподели, че през уикенда ще реши дали ще участва в Рим идната седмица или ще почива до „Ролан Гарос“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини