Перфектно завръщане за Роджър Федерер



Перфектно завръщане за Роджър Федерер
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-05-2019 08:42 | Николай Драганов

Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер затвори успешно първия си мач на червена настилка от 3 години насам. Маестрото се завърна на клей на "Мастърс" турнира в Мадрид, като в двубой от втори кръг надигра с 6:2, 6:3 Ришар Гаске.


Срещата продължи само 52 минути, а официалният сайт на ATP отбелязва, че Федерер изобщо не изглеждаше като играч, който не е играл на тази настилка от 12 май 2016-та година.


"Много съм щастлив, че се завърнах на клей. Със сигурност се радвам и че се завърнах в Мадрид. Овациите които получих преди и след мача бяха страхотни. Това те кара да се убедиш, че решението да дойдеш в Мадрид е било правилно. Чувството е много хубаво", коментира Федерер.


Швейцарецът завърши мача с 28 уинъра и 20 непредизвикани грешки, като демонстрира някои спиращи дъха удари, включително перфектни къси топки. Той не получи голяма съпротива от Гаске, който играеше едва втория си мач в тура през годината след препърпяна операция на 18 януари. Федерер вече води на Гаске с 18:2 в преките двубои. 


Поставеният под №4 в схемата Федерер ще изправи в следващия кръг срещу Мартон Фучович или Гаел Монфис. Фучович се справи с 6:4, 7:5 с Давид Гофен, докато Монфис надви Андреас Сепи след 6:3, 6:1. 


Шампионът от Барселона Доминик Тийм също продължи напред, макар и след отказване на неговия съперник Рейли Опелка при 7:6(2), 3:6, 0:1. Тийм очаква в трети кръг Джон Милмън или Фабио Фонини. Милмън се наложи над Стийв Джонсън, докато Фонини надви Кайл Едмънд.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини