Голям обрат и първи трофей за Петра Мартич



29-04-2019 09:53 | Николай Драганов

Петра Мартич спечели първа титла от WTA тура в своята кариера, след като се наложи с 1:6, 6:4, 6:1 над Маркета Вондрушова на финала на турнира в Истанбул.


Само преди две години Мартич беше изпаднала до №662 в ранглистата заради контузия в гърба, но през януари тази година успя да се изкачи до рекордната за себе си 31-ва позиция, а вече има и първия си трофей.


"Беше невероятна седмица. Не мога да повярвам, че успях да обърна този мач днес. В един момент наистина се чувствах в безнадежно състояние, особено в първия сет. Тя играше толкова добре, доминираше и не мислех, че ще мога да се върна в мача. Много съм щастлива", сподели Мартич след двубоя.


Чешката тинейджъра Вондрушова се намираше в отлична форма, като бе достигнала финал преди седмица в Будапеща, както и два последователни четвъртфинала в Индиън Уелс и Маями, където отстрани Симона Халеп. След 1 час и 49 минути игра обаче, Вондрушова се оказа от губещата страна. 


"Постигнах нещо много голямо, нямам думи. Изпълнена съм с емоции и не мога да повярвам какво се случи. Да спечеля своята първа титла е страхотно, това е най-хубавият ден в моята кариера. Надявам се да ми даде повече увереност до края на сезона и може би да спечеля още титли!", пожела си хърватката Мартич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини