Надал: Задачата ми е да намеря себе си



23-04-2019 08:38 | Николай Драганов

Рафаел Надал напусна "Мастърс" турнира в Монте Карло преди финала за първи път от 2015-та година насам. Но испанецът, който загуби от бъдещия шампион Фабио Фонини на полуфиналите, е готов да остави разочарованието зад себе си.


"Личното ми мнение е, че изиграх един от най-слабите си мачове на клей. Това е реалността. Няма нужда да я крием. Не виждам никаква полза от отричането на този факт. Случи се, каквото се случи", коментира Рафа, който вече е в Барселона, където също му предстои защита на титлата.


В Княжеството Надал се появи на корта за първи път от 15 март, когато надви Карен Хачанов на четвъртфиналите в Индиън Уелс, но трябваше да се откаже преди полуфиналния си мач срещу Роджър Федерер.


"В Монте Карло направих стъпка напред от гледна точка на ситуацията, в която се намирах ден по-рано. Пропуснах добра възможност да започна сезона на клей по фантастичен начин. Но сега ще имам нов шанс. Турнирът в Барселона е много специален, той е част от моята история и историята на тениса. Имам пред себе си нов ден за тренировка, ще видим как ще се развият нещата. От физическата гледна точка се чувствам като цяло добре", добави испанецът.


Надал има 58 победи и едва 3 загуби в Барселона, където е носител на 11 трофея - включително в последните три години. Световният №2 дори получи честта централният корт в Барселона да носи неговото име. 


"Вярно е, че още не съм спечелил титла, но играх финал в Мелбърн, достигнах до полуфинали в Индиън Уелс и Монте Карло. Годината не е лоша - трети съм по точки в класирането през календарата година. Но имах повече проблеми, отколкото би ми се искало", призна Надал.


"Сега задачата ми е да намеря себе си. През последните 18 месеца твърде много пъти ми се наложи да ударя спирачки, имах възходи и падения, които не бяха свързани с тениса. Когато това се случи, губиш ритъм и постоянство. Но също така - това се е случвало и преди, след което нещата са се подреждали. Всичко случило се изглежда вече забравено, надявам се да заиграя добре. Ако не тук, ще бъде в Мадрид, в Рим или в Париж", подчерта Матадора.


В първия си мач в Барселона Надал ще се изправи срещу Леонардо Майер, който се наложи с 6:3, 6:7(3), 7:5 над Мариуш Копил. Рафа може да се срещне отново с Фабио Фонини чак на финал, ако и двамата стигнат до там. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини