Вавринка: В тениса тялото просто спира на един етап



Вавринка: В тениса тялото просто спира на един етап
Свързани играчи
Тагове
22-04-2019 16:51 | Станко Димов

Бившият №3 в ранглистата Стан Вавринка не мисли за отказване. Швейцарецът сподели в интервю за Tages Anzeiger, че се надява тялото му да му позволи да играе тенис на високи обороти още няколко години.

„Мисля, че мога да остана в тура още няколко години и да играя на високо ниво. Дали ще бъдат три, четири или пет години – не знам. Би било страхотно. Знам, че ако утре спра с тениса, ще съм спечелил много повече отколкото си мечтаех като дете. Постигнах почти всичко в тениса“, коментира носителят на златен олимпийски медал на двойки и трикратен победител в турнирите от Големия шлем.

„Докато съм мотивиран ще продължавам да играя. Но в нашата професия, тялото просто спира на един етап. Дали тялото ти може да сложи край на кариерата ти? Да, така мисля. Ако беше умът, вероятно щях да кажа край след операцията. Защото тогава започнах почти от нулата. Трябваше да свърша толкова много работа. Въобще не бях сигурен дали изобщо ще успея да се върна на същото ниво. Но, виждайки как се възстановява коляното ми бях сигурен на 100%. Но, има и много други фактори. След толкова много години в тура, промените са неизбежни“.

Вавринка игра на финал на турнира в Ротердам през февруари, но отстъпи пред Гаел Монфис в двубоя за трофея. Миналата седмица швейцарецът допусна изключително драматично поражение от Марко Чекинато в Монте Карло, след като водеше със сет и пробив във втория.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини