Фонини: Постигнах нещо невероятно



21-04-2019 20:17 | Николай Драганов

Фабио Фонини стана първият италианец в история, който спечели "Мастърс" титла след успеха си с 6:3, 6:4 над Душан Лайович на финала в Монте Карло.


"Много, много съм щастлив. Не знам какво да добавя. Трябва да се успокоя, може би да си взема душ, да си почина и да помисля върху това, защото е нещо невероятно", бяха първите думи на Фонини след победата.


Италианецът ще се изкачи до рекордната за себе си 12-та позиция в света в понеделник. 


"Подготвих се за този мач по най-добрия начин, по който можех, защото съперникът ми разполагаше с помощта на моя бивш треньор и знаех, че ще бъде много трудно, ще трябва да тичам много. Постигнах нещо невероятно, много съм щастлив", добави Фонини.


"Това беше първият ми финал, така че натрупах безценен опит. Не беше днес, имаше много вятър. Но Фабио е човек, който знае как да играе при такива обстоятелства. Има страхотни ръце, движи се много добре. На корта чувствах, че трябва да работя много повече от него, за да спечеля точките. Това беше ключ", казва от своя страна Душан Лайович, за когото това беше първи финал в ATP тура изобщо.


"Фабио беше много стабилен и спокоен от двете страни на корта, движеше се добре. Аз направих доста непредизвикани грешки, изпитвах напрежение и като цяло, той беше по-добър днес. Поздравления за него", добави сърбинът.
Фонини става осмият играч, който печели първата си "Мастърс" титла в последните 17 надпревари от тази категория. За сравнение, точно осем са играчите с първа такава титла в 92 "Мастърс" турнира преди този в Рим през 2017-та. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини