Тенис сред разцъфналите череши



15-04-2019 07:44 | Tennis24.bg

Искате ли да играете тенис сред снежната белота на разцъфналите черешови дървета? Искате ли след поредния мач на корта да си наберете след месец- два черни вкусни череши направо от дървото? Искате ли в летните горещини да поплувате в големия (20 х 12 м) и отопляем басейн, докато Вашите дечица или внуци играят на воля в детския до него.

Всичко това не е мечта, не е илюзия, а е напълно възможно в отворилия отново врати и много обновен тенис клуб "Черешите". Разположен в сърцето на черешовата градина, в землището на Горубляне, между Горубляне и Панчарево, клубът (негов председател и основател заедно със своя брат Емил е Райчо Георгиев) разполага с пет червени корта и кокетна битова сграда (павилион).

Обновяването и променената визия на клуба се дължи на новосъздаденото и регистрирано в края на февруари т.г. сдружение с нестопанска цел "Любители на тениса "Черешите". Неговият тричленен Управителен съвет е с председател Николай Марев и членове Пейо Николов и Иван Запрянов, има наистина сериозни амбиции.

Сдружението ще закупи и издигне за зимния сезон върху два корта нов двустенен балон от Словения. Открива се детска школа за високо спортно майсторство. С децата на възраст от 6 до 10 години ще работят две квалифицирани треньорки – Нина и Камелия Димитрови.  На 13 април 2019 г. тук, в тенис-клуб "Черешите", се състояха, а на 20 април (също събота) предстоят безплатни приемни тестове за школата, на които са поканени всички желаещи деца – напълно начинаещи в красивия и интелигентен спорт.

"Разбира се, във фокуса на нашето внимание – споделя тенис- мениджърът на новото сдружение Иван Запрянов – са и любителите. Те могат да станат постоянни наши абонати, като таксата за летния сезон (до октомври включително) възлиза на 400 лв. на корт. Кортовете може да бъдат ползвани и на принципа "стенд-бай", като тогава през седмицата се заплащат само 10 лв. на корт до 17.00 ч. и 16 лв. след 17 ч., при това без надбавка за електрическо осветление. През уикенда (събота и неделя) цената на корта е малко по-висока – 17 лева."

От сдружение "Любители на тениса "Черешите" са уверени, че интересът към обновения клуб ще бъде голям, но възнамеряват да ограничат своите членове до 35 души с оглед на по-свободното ползване на кортовете и базата. Годишният членски внос възлиза на 1800 лв. Сред десетината учредители на сдружението е и първият държавен шампион от Бургас (за деца) – "кадър" на треньора Веселин Мирчев, Радослав Стоянов, сега успешен бизнесмен и запален любител.

Обновеният тенис клуб откри сезона с любителски турнир на двойки, в който на кортовете излязоха 16 тандема. На скромен коктейл в уютния клуб-бар с покрита тераса се вдигнаха наздравици и за новото сдружение.

Борислав  КОСТУРКОВ

Снимки: Архив на ТК „Черешите” и автора

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини