Куери крачи към нов финал в Хюстън



Куери крачи към нов финал в Хюстън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
13-04-2019 09:41 | Николай Драганов

Поставеният под №8 в основната схема Сам Куери е близо до своя трети финал на турнира в Хюстън. Последният представител на домакините от САЩ се класира за финалната четворка след труден успех над Янко Типсаревич със 7:6(6), 7:6(4) на четвъртфиналите.


Куери е финалист в Хюстън през 2010 и 2015-та, а до този момент не е изгубил сет при тазгодишното си участие. Това беше четвърта победа от осем мача за него срещу Типсаревич.


За място на нов финал Куери ще се изправи срещу чилиецът Кристиан Гарин, който надви Хенри Лааксонен с 6:3, 6:2. Наскоро Гарин достигна първия си финал в ATP тура, а по пътя към полуфиналите в Хюстън премина през пет спасени мачбола във втори кръг при успеха му над Жереми Шарди.


В другата част на схемата да полуфиналите достигна Каспър Рууд. Младият норвежки талант се наложи над 33-годишния Марсел Гранойерс, който празнуваше своя рожден ден. Испанецът обаче беше буквално отнесен с 1:6, 0:6, като 11 от спечелените от Рууд геймове бяха поредни. 


20-годишният норвежец има три полуфинала досега в ATP тура, а в опит да се класира на първи финал ще се изправи срещу Джордън Томпсън от Австралия или изненадата Даниел Елахи Галан от Колумбия, който надви шампионът от последните две години Стийв Джонсън. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини