Джейми Мъри: Брат ми е предпазлив оптимист



10-04-2019 18:20 | Николай Драганов

Джейми Мъри - брат на бившия №1 в света Анди - коментира състоянието на своя брат и възможността да се завърне към тениса на високо ниво. Според Джейми, на този етап Анди е щастлив "просто да не изпитва болка всеки ден". 


Планът, обявен от Анди по време на Australian Open, е той да се завърне само за Уимбълдън, където да сложи край на кариерата си, за да може да живее живота си без повече болка. Въпреки това на този етап не е сигурно, дали след претърпяната операция Анди изобщо ще бъде в състояние да влезе в състезателен ритъм. 


"За него беше много трудно, откакто спря да играе след Уимбълдън през 2017-та. Направи абсолютно всичко възможно, за да пригоди тялото си в готовност да се състезава. В Австралия просто си каза - "не мога повече така", това е твърде много болка всеки ден. Реши, че ще направи операцията, без да знае какво ще се случи после. Никой не беше имал такава операция, след която да опита да се завърне. Той наистина не знаеше какво да очаква, но сега се възстановява и се старае да бъде активен", коментира Джейми.


"Той обаче видя Боб Брайън в Маями, който се завърна след подобна операция, а е на 41 години. Сигурен съм, че това му е вдъхнало увереност, че може да успее да се завърне на корта. Очевидното играта на двойки е много различна, на сингъл тичаш много повече из целия корт, а движението е ключово", добави той.


"Мисля, че в момента Анди е умерен оптимист. Нямаше представа какво ще бъде възможно, но засега просто е щастлив, че може да не чувства болка всеки ден. Това беше много тежко, много депресиращо - да се будиш всеки ден с тази болка. Сега поне са отърва от това и има надежда, че може да се завърне на корта. На какво ниво? Това все още не знаем", подчерта Джейми.


"Мисля, че когато си играл на толкова високо ниво дълго време и си печелил титли от Големия шлем - това е нивото, на което ще искаш да се завърнеш. Едва ли просто да играе тенис до 40 години ще го вдъхнови, когато си свикнал да играеш полуфинали и финали в големите турнири. Не знам колко ще му липсва самият тенис, но си миля, че когато си имал такива невероятни моменти на корта, ако си наясно, че не можеш да ги повториш, трудно ще бъдеш мотивиран", завърши братът на Анди Мъри. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини